Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raad Besluitvormend

maandag 5 februari 2024

20:00 - 20:20
Locatie

Raadzaal, Raadhuisplein 1 Wijhe

Voorzitter
Burgemeester
Toelichting

Hierbij nodig ik u uit voor de openbare besluitvormende vergadering van de raad van de gemeente Olst-Wijhe, die gehouden wordt op maandag 5 februari 2024 om 20:00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Wijhe.
U kunt de vergadering bijwonen op de publieke tribune of online via de website van de gemeenteraad: https://olst-wijhe.raadsinformatie.nl/live
De voorzitter,
mr. Y.P. (Yvonne) van Mastrigt.

Agendapunten

  1. 1
    Opening
  2. 2
    Vaststellen agenda
  3. 3
    Vragenronde raadsleden
  4. 4

  5. 5
    Mededelingen
  6. 6
    Vaststellen overzicht moties en toezeggingen
  7. 8

    VOORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS
    Portefeuillehouder: wethouder de heer H. (Hans) Olthof
    De wijziging in de Wet gemeenschappelijk regelingen geeft de gemeenteraad meer mogelijkheden om zijn kaderstellende en controlerende rol ten aanzien van gemeenschappelijke regelingen te versterken. Het college heeft de concept wijzigingsvoorstellen van onze gemeenschappelijke regelingen (Gemeentelijke Gezondheidsdienst IJsselland, de Omgevingsdienst IJsselland, het Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland en de Veiligheidsregio IJsselland) naar de gemeenteraad doorgestuurd. Gemeenteraden kunnen bepalen of en zo ja welke zienswijzen zij willen indienen.

  8. 9

    VOORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS
    Portefeuillehouder: wethouder de heer M. (Marcel) Blind
    Initiatiefnemer diende eerder een verzoek in voor de herontwikkeling van het perceel aan de Wechterholt 11-11a te Wijhe. De initiatiefnemer wil met toepassing van de KGO-regeling voormalige agrarische bedrijfsbebouwing slopen en ter compensatie een extra woning realiseren. Het college van B&W besloot om onder voorwaarden planologische medewerking te verlenen. De voorgenomen ontwikkeling behoeft een herziening van het bestemmingsplan. Deze bestemmingsplanprocedure wordt nu doorlopen.

  9. 10

    VOORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS
    Portefeuillehouder: wethouder de heer M. (Marcel) Blind
    De eigenaar van het landgoed Zorgvliet aan de Boxbergerweg en tevens initiatiefnemer heeft bij de gemeente het plan ingediend voor de wijziging van het bestemmingsplan. De wijziging betreft het verplaatsen en opsplitsen van een bouwvlak voor twee woningen naar twee locaties elders op het landgoed. Onderdeel van het plan is daarnaast het slopen van bestaande bijgebouwen ten behoeve van één koetshuis/orangerie en een investering in de duurzame instandhouding van de monumentale bomenlaan, openbaarheid van het landgoed en biodiversiteit op het landgoed. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ter inzage gelegen in de periode van 28 september tot en met 8 november 2023. In deze periode is er één zienswijze over het plan naar voren gebracht. Het plan wordt ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

  10. 10.a

    Moties

    Titel
    Motie Vreemd Preventie en bestrijding ondermijning en (drugs)criminaliteit
  11. 11
    Sluiting
  12. 12