Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raad Besluitvormend

maandag 31 mei 2021

21:45 - 22:00
Voorzitter
Burgemeester

Agendapunten

  1. 1
    Opening
  2. 3
    Vragenronde raadsleden
  3. 4

  4. 5
    Mededelingen
  5. 7

    VOORSTEL VAN HET PRESIDIUM
    Portefeuillehouder: burgemeester de heer A.G.J. (Ton) Strien
    Het rapport is beeld- en oordeelsvormend besproken op 29 maart jl. Nu ligt het ter besluitvorming voor waarbij de raad gevraagd wordt in te stemmen met de aanbeveling aan de raad en deze toe te passen in de nieuwe deelvisie op online dienstverlening die ook weer gebruikt wordt als basis voor nieuwe uitvoeringsplannen.

  6. 8

    VOORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS
    Portefeuillehouder: burgemeester de heer A.G.J. (Ton) Strien
    Op 10 mei 2021 heeft de gemeenteraad beeldvormend gesproken over het plan om op het SPOC-park een nieuw kindcentrum voor het basisonderwijs te vestigen. De gemeenteraad heeft hiermee inzicht gekregen in de effecten die samenhangen met het clusteren van het basisonderwijs op deze locatie. Het college legt nu een voorstel aan de raad voor.

  7. 9

    VOORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS
    Portefeuillehouder: wethouder de heer (Herman) H.G. Engberink
    De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Lochem, Raalte en Zutphen werken sinds 1 januari 2015 samen op het gebied van beschermd wonen en maatschappelijke opvang (op grond van de Wmo 2015). In die samenwerking is de gemeente Deventer door het Rijk aangewezen als centrumgemeente. Met het oog op de door het Rijk voorgenomen ‘doordecentralisatie rijksmiddelen beschermd wonen’ (inmiddels voorgenomen per 1 januari 2023) beogen de gemeenten de regionale samenwerkingsafspraken te actualiseren en te vernieuwen.

  8. 10

    VOORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS
    Portefeuillehouder: wethouder de heer (Herman) H.G. Engberink
    De initiatiefnemer heeft een principeverzoek ingediend voor de herontwikkeling van de
    locaties aan de Vettewinkelweg 3 te Wijhe en De Wesenberg 8 te Wijhe. Op deze locaties
    is momenteel één intensieve veehouderij gevestigd. De initiatiefnemer is voornemens de
    bedrijfsactiviteiten op beide locaties te beëindigen. De initiatiefnemer wil met toepassing van KGO alle bedrijfsbebouwing slopen, erfverharding verwijderen en landschaps- en natuurwaarden versterken. Ter compensatie vraagt de initiatiefnemer toestemming om drie woningen aan de locatie aan de Vettewinkelweg 3 te realiseren. Dit behoeft een herziening van het bestemmingsplan.

  9. 11

    VOORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS
    Portefeuillehouder: wethouder de heer (Herman) H.G. Engberink
    De initiatiefnemer heeft een principeverzoek ingediend voor de herontwikkeling van de locatie aan de Weseperenkweg 4 te Wesepe. Het agrarische bedrijf op het perceel is reeds beëindigd en een groot deel van de voormalige agrarische bebouwing heeft geen vervolgfunctie, waardoor niet langer in het onderhoud van de bebouwing wordt geïnvesteerd en deze in verval raken. De initiatiefnemer is daarom voornemens om de bestaande boerderij te slopen en te herbouwen en met toepassing van het KGO-beleid ca. 850 m2 landschapsontsierende bedrijfsbebouwing te slopen en ter compensatie een tweede woning op het erf te realiseren. Dit behoeft een herziening van het bestemmingsplan.

  10. 12

    VOORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS
    Portefeuillehouder: wethouder de heer H. (Hans) Olthof
    Met deze nota legt het college het kader en de uitgangspunten voor aan de raad ten aanzien van de vorming en besteding van reserves en voorzieningen. Het is staand beleid om deze nota elke vier jaar te actualiseren. Als gevolg van de ingezette koers met betrekking tot de heroverweging is naast actualisatie van de nota ook scherp gekeken welke middelen minimaal noodzakelijk zijn om de voorziene en onvoorziene risico’s af te dekken. Na instemming door de raad met de nieuwe nota wordt de oude nota ingetrokken.

  11. 13

  12. 14
    Sluiting
  13. 15